Jazz business

merkboer_kickstarter001

Kenmerkend voor jazzmuzikanten is hun vermogen te improviseren en muzikaal te reageren op hun medemuzikanten. Het is pure communicatie zonder woorden, actie en reactie. Daarbij is het van belang dat zij hun eigen stem hebben, herkenbaar zijn. Wellicht de meest bekende jazzmuzikant, Miles Davis, wordt gezien als één van de meest creatieve geesten in de jazzgeschiedenis. Hij weigerde zichzelf te herhalen en zocht constant nieuwe wegen om zijn verhaal te vertellen. Vaak effende hij het pad voor een nieuwe stroming. Het spelen met nieuwe jonge muzikanten en het luisteren naar andere muzieksoorten vormde voor hem daarbij een belangrijke inspiratiebron. Maar wat of met wie hij ook speelde, Miles Davis bleef altijd herkenbaar, altijd volledig zichzelf. Daarmee oefende hij een grote aantrekkingskracht uit op medemuzikanten en zijn publiek. Een publiek dat vanwege zijn vernieuwingsdrift ook steeds groter en divers werd.
Voor mij is Miles Davis een grote inspiratiebron. Niet alleen vanwege zijn muziek (waarvan ik ook niet alles even geslaagd vind), maar vooral vanwege zijn visie en aanpak.
Elke organisatie kan een Miles Davis zijn door niet vast te houden aan oude ideeën maar constant op zoek te gaan naar nieuwe wegen. Door nieuwsgierig te zijn en oprecht te communiceren met anderen. Zonder je eigen stem te verliezen, uiteraard. Dat maakt je als organisatie en merk inspirerend, voor jezelf, de medewerkers en je publiek. Speel ze!

By | 2016-11-07T20:31:31+00:00 November 7th, 2016|Blog|0 Comments